Ljummen bönsallad

Serverar: 8 portioner

Servera gärna till "Franska grillspett", se annat recept.

Ingredienser

  • 2 burkar kokta stora vita bönor à 400 g
  • 16-20 späda morötter
  • 8-10 färska lökar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
    2. Blanda ihop dressingen i en stor vid skål. Häll i bönorna och rör om.
    3. Skrapa morötterna. Dela morötter och lök i halvor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
    4. Stek champinjonerna i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda ner den stekta svampen, morötter och lök i bönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben