Ljummen bulgursallad med saffran och brysselkål

Serverar: 4 portioner

Gott tillbehör till falafelbollar, eller varför inte som vegoinslag på julbordet.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl bulgur
  • 1 paket saffran, ½ g
  • 8 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
  • 300 g brysselkål, ansade
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 1 dl russin
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl mango chutney
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt bulgur och saffran och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och fond och koka enligt anvisning på bulgurpaketet. Dra kastrullen från värmen och låt bulgurn svälla under lock.
    2. Koka brysselkål i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt den ånga av. Blanda bulgur, halverade brysselkål, nötter, russin, salt, peppar och persilja. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen. Servera till bulgursalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben