Ljummen färskpotatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegott med pinjenötter, oliver och parmesan.

Ingredienser

  • 50 g pinjenötskärnor, 1 påse
  • 800 g färskpotatis
  • 200 g kalamataoliver
  • 150 g pecorino- eller parmesanost
  • Salladsblad
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Rosta pinjenötskärnorna i en het, torr stekpanna. Koka färskpotatisen och låt den rinna av. Blanda med oliver, pecorino- eller parmesanost i skivor, salladsblad och rostade pinjenötskärnor.
    2. Gör en dressing genom att vispa samman oliovlja, vitvinsvinäger, vatten, pressade vitlöksklyftor, fransk senap, socker, salt och peppar. Ringla den över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben