Ljummen färskpotatissallad med senapsvinägrett

Tid: 30 minuter

Fräsch och matig potatissallad med sommarkänsla!

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 150 g sockerärter
  • 150 g haricots verts
  • ½ dl kapris
  • 1 strimlad rödlök
  • Senapsvinägrett
  • 1 dl vatten
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk mild söt senap
  • ½ pressad lime
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 2 krm salt + 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen väl och koka den nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.
    2. Dela eventuellt potatisen och lägg i en stor skål.
    3. Koka upp saltat vatten. Lägg i halverade sockerärter och haricots verts. Låt koka upp och skölj i kallt vatten. Blanda bönor och ärter med potatis och kapris.
    4. Häll vatten, vin, och lök i en liten kastrull och koka upp. Sjud 1 minut utan lock. Mixa med senap och limejuice. Häll till sist i oljan, lite i taget, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop dressingen med potatissalladen.
    5. Servera med rökt makrill eller strömming eller grillat kött.
    6. Näring/portion: 346 kcal, 23 g fett, 5 g protein, 27 g kolhydrater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben