Ljummen pastasallad med varmrökt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En supersnabb pastarätt med fräsch citrusdressing och krispiga sockerärter.

Ingredienser

  • 300 g pasta (t ex fusilli)
  • 150 g sockerärter
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • Färskpressad juice av 1 apelsin och 1 citron
  • 300 g varmrökt lax
  • 2-3 strimlade salladslökar
  • Instruktioner

    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Strimla sockerärter. Riv skalet av citronen. Blanda dijonsenap och flytande honung. Tillsätt olivolja i en fin stråle under vispning. Blanda i färskpressad juice av apelsin och citron. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda dressingen och sockerärter med pastan. Toppa med varmrökt lax delad i bitar, strimlade salladslökar och citronskal. Mal över lite svartpeppar.
    2. FÖR ALLA? Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Gör äggfri: använd pasta fri från ägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben