Ljummen potatissallad med bacon och chevré

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Så himla god och lyxig.

Ingredienser

  • 16-20 färskpotatisar eller nypotatis
  • 75 g tärnad chevré (går även bra med fetaost)
  • 50 g bacon ( jag brukar ha ett helt paket)
  • 1 påse blandad sallad efter smak
  • Cocktailtomater
  • Färska basilikablad till garnering
  • Dressing
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk basilika
  • 2 krm salt
  • ½ krm vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen och koka den. Dela den gärna i den storleken du vill ha de i, innan kokning.
    2. Knaperstek baconet i strimlor.
    3. Blanda samman dressingen medan potatisen kokar. När potatisen har kokat färdigt så blandat du försiktigt ihop den med bacon och osten. Låt står tills potatisen är ljummen. Blanda sedan försiktigt ner salladen och dressingen.
    4. Garnera med cocktailtomater och färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    diana_loov 15 november 2008

    jätte god passar nog till det mesta god även kall

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben