Ljummen potatissallad med karamelliserad sparris

Serverar: 3-4 portioner

En fräsch och somrig potatissallad som passar utmärkt till fisk men även en grillad köttbit!

Ingredienser

  • Ca 15 färskpotatisar
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 rödlök
  • 200 g rucola
  • 10 körsbärstomater
  • 3 msk flytande honung
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka färskpotatisen. Låt stå under lock i kastrullen. Skär sparrisen i bitar och stek upp i lite smör. Skiva löken och låt steka med. Riv skalet av limen och pressa ut saften. Häll över limesaft och skal över sparrisen och löken i stekpannan, och häll samtidigt på honungen. Låta steka ihop tills sparrisen och löken har mjuknat.
    2. Skär potatisen i mindre bitar. Låt potatis och körsbärstomater steka med i pannan en stund tills alltsammans blivit lite varmt. Lägg över i en salladsskål och blanda med rucola. Smaka av med salt och peppar. Servera ljummen med en god fisk- eller köttbit!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    charlotteskogh 15 juni 2012

    Mycket god och uppskattad! Kan rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben