En fräsch och somrig potatissallad som passar utmärkt till fisk men även en grillad köttbit!
Ingredienser
Ca 15 färskpotatisar
1 knippe färsk sparris
1 rödlök
200 g rucola
10 körsbärstomater
3 msk flytande honung
1 lime
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka färskpotatisen. Låt stå under lock i kastrullen. Skär sparrisen i bitar och stek upp i lite smör. Skiva löken och låt steka med. Riv skalet av limen och pressa ut saften. Häll över limesaft och skal över sparrisen och löken i stekpannan, och häll samtidigt på honungen. Låta steka ihop tills sparrisen och löken har mjuknat.
Skär potatisen i mindre bitar. Låt potatis och körsbärstomater steka med i pannan en stund tills alltsammans blivit lite varmt. Lägg över i en salladsskål och blanda med rucola. Smaka av med salt och peppar. Servera ljummen med en god fisk- eller köttbit!
Mycket god och uppskattad! Kan rekommenderas.