Ljummen potatissallad med räkor och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Otippat gott. Receptet går dessutom utmärkt att halvera.

Ingredienser

  • 700 g färskpotatis
  • 1 kg frysta, tinade räkor med skal
  • 1 bunt grön sparris, 250 g
  • 1 knippa rädisor, ca 150 g
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ca 2 msk riven, färsk pepparrot
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • PEPPARROTSDRESSING
  • 3 msk riven, färsk pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs (kan utetslutas)
  • ½ dl mjölk
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • Instruktioner

    Dela potatisarna om de är stora. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär den i grova bitar. Skär rädisorna i skivor. Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. Vispa ihop citronjuice och olivolja och vänd ner i salladen. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot. Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsdressingen. Servera den och gärna ett gott bröd till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben