Ljummen potatissallad med räkor och sparris

Serverar: 4 portioner

Huvudrätt för fyra personer eller förrätt för åtta personer.

Ingredienser

  • 700 g potatis, fast sort
  • 1 kg räkor, med skal
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 knippa rädisor
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 1 påse babyspenat
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatisarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär dem i grova bitar. Skär rädisorna i skivor.
    2. Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten.
    3. Vispa ihop citronjuice och ½ dl olivolja och vänd ner i salladen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar.
    4. Lägg upp i en skål och strö över riven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben