Lökpaj med ädelost

Serverar: 4 portioner

Fick i förrgår Köksalmanackan 2011 i min brevlåda och det är en av de trevligaste böcker jag vet. Den här lökpajen låter väldigt läcker och det kommer inte att dröja länge innan den får premiär på vårt bord.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl olivolja
  • Fyllning
  • 4 stora rödlökar
  • Olivolja till stekning
  • 100 g ädelost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda snabbt ihop pajdegen, tryck ut i en pajform och förgrädda 10 minuter. Skär löken i tunna klyftor och stek i olja tills de blir mjuka, på medelgod värme. Lägg löken i pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över löken.
    3. Grädda ca 35 minuter tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Strö över torrostade pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben