Lörans fiskgryta

Denna omtalade gryta glömmer man inte! Man vill bara ha mer och mer.

Ingredienser

  • 600 g torsk eller lax
  • ½-1 kg räkor
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • ½ msk timjan
  • ½ msk dragon
  • 1 påse saffran
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl grädde
  • Aioli
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna. Häll tomatkross+buljong (ca 1 dl) i en gryta och låt puttra 5 min. Häll i vinet, puttra 5 min, häll över grädden. Lägg i fisken, låt sjuda tills fisken är klar, lägg i räkorna.
    2. Aioli: Rör ihop äggula och senap. Vispa droppvis i oljan (obs! Väldigt viktigt att hälla några droppar i taget.
    3. Häll i vinäger och tomatpuré och rör om. Avsluta med att röra ner creme fraiche och pressa i vitlöksklyftorna.
    4. Servera med bröd och aioli.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    mawi1128 1 mars 2010

    God fiskgryta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben