Lövbiff med ädelost och ricottapaté

Serverar: 4 portioner

Lövbiffrulader med grönsaker och en underbart god sås som serveras med en härlig paté av ricotta och örter.

Ingredienser

  • 4 stora skivor lövbiff
  • ½ purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tandpetare
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 150 g St agur ost
  • 250 g små tomater i olika färger
  • Ricottapaté
  • 250 g ricottaost
  • 4 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk dinkelsikt
  • 50 g pecorinoost
  • ½ msk grovt hackad grönpeppar
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad körvel
  • ½ dl hackad dragon
  • Gräslök
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ricottaosten med äggen, ett i taget och ha sist i äggulan. Tillsätt dinkelsikt, pecorinoost och grönpeppar. Spara några gräslöksstrån och lite örter till garnering och vänd ner resten i ricottamassan.
    3. Smöra en brödform och häll i ricottablandningen. Sätt formen i en långpanna fylld med vatten och sätt in långpannan i mitten av ugnen i 40 minuter tills patén fått färg och stelnat.
    4. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och skär purjolök och paprika i strimlor. Fördela grönsakstrimlorna på biffarna, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
    5. Krydda med salt och peppar och stek biffarna i smör runtom några minuter.
    6. Ta upp ruladerna från stekpannan. Tillsätt grädde och fond i samma stekpanna och krydda med lite salt och peppar. Låt koka ihop några minuter och smula sedan ner St agur osten,
    7. Ta brödformen ur vattenbadet och låt svalna. Skär loss patén med en kniv och stjälp upp på en skärbräda. Skär patén i skivor.
    8. Placera patén på tallrikar tillsammans med lövbiffruladerna.
    9. Skär tomaterna i klyftor och lägg på tallrikarna. Fördela såsen på lövbiffruladerna och garnera med färsk basilika och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben