Lyxig äggmacka med bacon och ost

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

En mycket god och matig äggmacka som passar utmärkt till lunchen. Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

  • 2 stora skivor bröd
  • 4 ägg
  • ½ paket bacon
  • Ca 8 skivor stark ost (exempelvis västerbotten, går även bra med mildare ost som exempelvis prästost)
  • ½ röd lök
  • Majonnäs (kan uteslutas och bytas ut mot smörgåsmargarin)
  • Aromat
  • Pepparmix
  • Paprikapulver (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Stek äggen och krydda med aromat, pepparmix och ev. paprikapulver. Lägg de på en assiett. Stek bacon på ganska hög värme tills de blir knapriga och får fin färg. Ha i lite mer stekmargarin och lägg brödet i stek pannan tills det har fått lite färg på ena sidan. Vänd på det och bre på majonnäs och/eller smörgås margarin. Lägg ägg över och osten på äggen direkt så att osten smälter litegrann. Lägg bacon över, lite utspritt. Lägg tunna skivor av löken över baconen. Lägg alltsammans på ett fat (kan göras tidigare) och servera med en lättare sallad om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben