Magra äppelmuffins
Serverar:
12 portioner
Mumsiga, fettfria muffins.
Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 dl kokande vatten
Äppelklyftor
Kanel + råsocker
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop med äggblandningen.
Tillsätt kokande vatten och blanda försiktigt.
Häll smeten i formar och stick i äppelklyftor. Strö över kanel och råsocker.
Grädda normalstora muffins i mitten av ugnen, stora gräddas längre ner.
225 grader, ca 15 minuter för normalstora, 20 minuter för stora.
Liknande recept
Vaniljtäckta äppelmuffins
5
50 min
12
1
Magra och sockerfria chokladbollar
3.4
20
4
Äppelmuffins med havretopp
14
Äppelmuffins med smuldegstopping
4.2
14-16
3
Prickiga äppelmuffins.
12
Glutenfria äppelmuffins
4
20 min
12-20
2
Äppelmuffins med crumble
4.8
1
Äppelmuffins
40 min
16
Äppelmuffins med kanel
4.5
30 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!