Magra äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Mumsiga, fettfria muffins.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten
  • Äppelklyftor
  • Kanel + råsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop med äggblandningen.
    3. Tillsätt kokande vatten och blanda försiktigt.
    4. Häll smeten i formar och stick i äppelklyftor. Strö över kanel och råsocker.
    5. Grädda normalstora muffins i mitten av ugnen, stora gräddas längre ner.
    6. 225 grader, ca 15 minuter för normalstora, 20 minuter för stora.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben