Majs- och currysoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Majs och curry är kanon ihop, riktigt gott. Detta är en vegetarisk soppa, men det går också utmärkt att ha salladskyckling i.

Ingredienser

  • 500 g fryst majs
  • 6 dl vatten
  • ½ msk curry
  • 1 hackad gul lök
  • 2 smulade grönsaksbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflagor
  • Instruktioner

    1. Fräs curryn i smöret och tillsätt vatten, majs, lök och smulade buljongtärningar. Låt koka upp och ta sedan grytan från värmen. Pressa i vitlöksklyftan. Mixa lätt med en mixerstav tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    2. Strö över chiliflagor vid serveringen. Servera gärna ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Hoppis2 17 september 2008

    Lättare tillagning kan man inte hitta! Perfekt att ta till när det måste gå fort. Och gott var det oxå. Med en smörgås till blev det en ok middag.

    kaskadfurstinnan 13 juni 2010

    Lätt och mycket god, gjorde den vegetarisk men ska prova med kyckling nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben