Majs- och köttfärspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ugnsrätter är många gånger räddningen när du vill bjuda på något gott och har ont om tid. De kan nämligen förberedas i god tid och sedan bara färdiggräddas eller gratineras i sista stund. Här är ett förslag med köttfärs och grönsaker.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl osötat vitt ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm oregano
  • 1 burk majskorn, ca 350 g
  • 1 pkt djupfrysta blandade grönsaker, ca 250 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 msk riven ost, t ex Cheddar eller Herrgård
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en skål. Blanda ströbrödet med mjölken. Tillsätt salt och kryddor till färsen och späd med ströbrödsblandningen, litet i sänder, till en smidig färs.
    2. Smörj en ugnssäker form. Låt majsen rinna av. Lägg majs och grönsaker i botten på formen. De djupfrysta grönsakerna behöver inte tinas först. Bred färsen över grönsakerna i formen och bred tomatpurén över. Grädda i 175° ca 35 minuter.
    3. Ta ut formen ur ugnen och strö över riven ost. Öka värmen till 225°, sätt in formen igen och gratinera rätten ca 15 minuter eller tills färsen verkar genomgräddad, osten smält ned och rätten fått fin färg på ytan.
    4. Servera genast, gärna med en sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben