Majs och krabbsoppa

Serverar: 4 portioner

Oj oj oj, vilken dräpare! Ger den själv helt klart 5 poäng av 5 möjliga!

Ingredienser

  • 1 burk salladskrabba
  • 1 burk majskorn
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 äggvita
  • 1 tsk Kinesisk soya
  • 2 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • 8 dl hönsbuljong
  • 3 - 4 tsk potatismjöl
  • salt
  • peppar
  • hackad gräslök eller salladslök
  • Instruktioner

    1. Lägg krabbköttet i en skål och pudra över potatismjöl. Rör i äggvitan och soyan. Låt det dra. Vispa upp ägg och sesamolja i en skål.
    2. Koka upp buljongen och tillsätt majsen. Låt koka ca 5 min. Rör ut potatismjölet i lite vatten till en redning. Tillsätt redning salt och vitpeppar. Låt soppan få ett uppkok under omrörning. Lägg i krabban och tillsätt det uppvispade ägget i en tunn stråle ner i den heta soppan. Då stelnar ägget och äggblommor bildas.
    3. Häll upp i skplar och garnera med gräslök eller salladslök.
    4. Variant: byt ut brabban mot t.ex kycklingfilé

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kikis 12 november 2009

    kan du skriva ut den här?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben