Majs- och kycklingkrisp

Serverar: 6 portioner

De knapriga munsbitarna med kyckling och majs är krämiga i bitten och blir definitivt en favorit.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 250 g majskorn på burk
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 msk smält margarin
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ tsk chilipulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Ta av skinnet från kycklingen och plocka köttet av benen. Släng skinn och ben. Tärna köttet fint.
    2. Låt majsen rinna av väl och blanda med kycklingköttet. Tillsätt mjölk, smält margarin och ägg och blanda väl. Blanda chilipulver, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten lite i taget. Smaka av med salt och peppar och låt dra 10 minuter.
    3. Hetta upp lite av olivoljan i en stor teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i matskedsstora klickar av kycklingblandningen och stek 2-3 minuter på varje sida. Stek i omgångar, inte för många åt gången, tills munsbitarna är gyllene och knapriga på ytan. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och lägg över aluminiumfolie så att de håller sig varme. Upprepa med resten av oljan och kycklingblandningen. Det bör bli 20-25 munsbitar totalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben