Majs och salamibröd

Serverar: 4 portioner

Goda små snittar till buffén eller till soppan.

Ingredienser

  • ½ pkt färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 l vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 pkt Scan salami à 100 g
  • 500 g majskorn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Lös jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resterande vatten, mjöl och salt. Arbeta ihop degen för hand eller på hög hastighet i en degblandare i ca 10 minuter. Jäs under duk i 40 minuter. Kavla ut degen ca 2 cm tjock. Fördela salamiskivorna och majskornen jämnt på degen. Rulla ihop den som en rulltårta. Dela brödet på mitten till två bröd. Låt jäsa på plåt under duk i ytterligare 20 minuter. Snitta bröden och grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg, 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben