Majs vårbitar

Serverar: 20-30 portioner

Ett minne från min barndom. Mamma gjorde alltid dessa när det skulle bjudas på något festligare. Nu är det jag, som gör detsamma. Mycket goda !

Ingredienser

  • 2 kkp strösocker
  • 2 ägg
  • 1 kkp mjölk
  • 3 kkp vetemjöl
  • 120 g smält margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 hg florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk kokt kallt starkt kaffe
  • 7 msk smält smör
  • Kokos att strö över kakan
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser och sluta med det smälta margarinet.
    2. Bred ut smeten i smord och bröad lite mindre långpanna.
    3. Grädda i 200* tills kakan verkar klar.
    4. Blanda ihop allt till garneringen och bred det över den nyss uttagna kakan och strö över kokos. Sätt in kakan en liten stund till så att kokosen liksom kokar in lite i glasyren.
    5. När kakan kallnat - skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    agda52 4 maj 2010

    Har också gjort dessa kakor många gånger . Men istället för cocos har jag karamellströssel. Jättegott o uppskattat särskilt av barnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben