Majssoppa

Serverar: 6 portioner

Härligt mustig soppa på majs, potatis, lök och bacon. Servera med gott bröd till...

Ingredienser

  • 225 g bacon, ca 8 skivor grovt hackade
  • 1 st stor potatis, skalad och skuren i 1 ½ cm stora kuber
  • 2½ dl lök, hackad
  • 2 dl selleri, hackad
  • 2 st små lagerblad
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl förpackning med frusna majskorn
  • 4½ dl burk majskorn
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl hackad bladselleri
  • 0.25 tsk tabasco
  • Instruktioner

    1. Stek baconen knaprig i en stor panna på medelhög värme.
    2. Lyft ur, lägg på pappershanduk och låt rinna av. Spara 2 matskedar fett i pannan.
    3. Ansa grönsakerna och lägg ner potatis, lök, selleri, och lagerblad i pannan. Sautera på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat, i cirka 5 minuter.
    4. Tillsätt mjölk, majskorn och grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk till medel/låg värme och låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, i cirka 15 minuter.
    5. Tillsätt selleri, tabasco och bacon och låt sjuda utan lock tills smakerna blandats, i cirka 5 minuter.
    6. Salta och peppra och tillsätt eventuellt mer tabasco.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben