Majssoppa med skinkost och quesadillas

Serverar: 4 portioner

Majsen möter upp ostsmaken med sin goda sötma och tabascon ger en härlig sting. Soppan serveras med enkla och goda quesadillas.

Ingredienser

  • 200 g skinkost
  • 7 dl vatten
  • 2 dl créme fraiche
  • 150 g avrunna majskorn
  • 2 droppar tabasco
  • 4 mjuka tortilla bröd
  • 200 g skinkost
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk majsolja
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten tillsammans med créme fraiche och avrunnen majs. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter 200 g skinkost. Smaka av med tabascon.
    2. Fördela under tiden 200 g skinkost på de mjuka tortillabröden. Lägg på skinka och vik de dubbla på hälften. Stek de på varje sida gyllenbruna i lite majsolja.
    3. Tärna paprikan fint och strö över soppan vid servering. Servera soppan med quesadillasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben