Majvors salta kex från Bosnien

Spröda,goda, lite nötiga i smaken på grund av solroskärnorna. Man ska inte använda smör utan margarin till smeten, kexen blir annars väldigt spröda och faller sönder. En syrlig mjukost är supergod att äta till kexen.

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 600 g mjöl
  • 250 g margarin
  • 2 dl olja
  • 2 dl öl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g solrosfrön
  • 100 g sesamfrön
  • 100 g linfrön
  • Instruktioner

    1. Rör margarinet mjukt och fluffigt, blanda ner övriga ingredienser och låt det stå kallt i minst 1 timme.
    2. Smeten ska vara ganska tjock.
    3. Ta fram bunken ½ timme innan smeten ska gräddas i våffeljärn. Grädda ett provkex så du ser att mängden smet och gräddningstid blir den rätta.
    4. Mängden smet som gräddas för varje kex beror på storleken på ditt våffeljärn.
    5. Lägg kexen på galler och låt dem svalna innan de läggs i lufttät burk.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2
    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben