Mammas chokladkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Riktigt kladdig kladdkaka utan kakao och med choklad istället. Hur god som helst!

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad (ej block)
  • 250 gram osaltat smör (normalsaltat går bra)
  • 240 g florsocker (4 dl)
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)
  • 4 ägg
  • Ev. lite apelsin- eller citronjuice
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180ºC Smält choklad, smör och florsocker i ett vattenbad. Rör om hela tiden Sikta ner mjölet Vispa i äggen ett åt gången, det kan skära sig men fortsätt vispa så löser det sig Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper Grädda 18-20 min

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben