Mammas mörka chokladkaka.

En riktig kaloribomb men oerhört god någon gång ibland. Den dämpar sötsuget vill jag lova.

Ingredienser

  • 300 g smör, smält
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad, hyvlad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en springform.
    3. Blanda ihop alla ingredienserna. Slå smeten i formen. Baka mitt i ugnen i 30 min.
    4. Låt svalna i kyl till nästa dag. Lossa kakan och lägg på ett fat, garnera.
    5. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben