Mammas mörka chokladkaka.
En riktig kaloribomb men oerhört god någon gång ibland. Den dämpar sötsuget vill jag lova.
Ingredienser
300 g smör, smält
6 dl strösocker
4 ägg
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Garnering
100 g mörk choklad, hyvlad
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Blanda ihop alla ingredienserna. Slå smeten i formen. Baka mitt i ugnen i 30 min.
Låt svalna i kyl till nästa dag. Lossa kakan och lägg på ett fat, garnera.
Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Anns problemkaka (Apelsin och chokladkaka)
3.8
8-10
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!