Mandel- och aprikoskakor

Låter god

Ingredienser

  • 10 torkade aprikoser
  • ½ dl sött vitt vin
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 200 g mandelmassa
  • 1 ½ msk äggvita
  • Rivet skal av 1 lime
  • Florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Skär aprikoserna i små bitar, lägg i en skål och häll över vinet. Täck över och låt stå i kylen över natten.
    2. Sätt ugnen på 150°. Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna. Passa så att de inte bränns.
    3. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Tillsätt nötter och limeskal. Låt frukten rinna av ordentligt innan den blandas med smeten.
    4. Klicka ut ca 1 ½ tsk smet till varje kaka på plåt med bakplåts papper. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt svalna och sikta över lite florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben