Serverar: 45 portioner
God kaka som är lite mäktig. Avnjutes i små bitar och räcker till många.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Skiva smöret och finfördela det i mjölblandningen Tillsätt ägget och vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Packa in degen i plastfolie och lägg den att vila 30 minuter i kyl. Kavla ut degen så att den täcker botten på en långpanna som mäter 30x40 cm. Kavla i några omgångar och lappa över skarvarna. Förgrädda degen mitt i ugnen 10 minuter. Under tiden som du steker mördegen gör du fyllningen. Lägg smör, honung och socker i en rymlig kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt grädden, mandelspånen och den hackade frukten. Bred smeten tjockt över den förgräddade mördegsbotten. Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills ytan blir fint gyllenbrun. Låt kakan svalna och skär den i bitar med vass kniv.