Mandelfisk med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Knapriga nötter, torkade bär och knallnyttiga granatäppelkärnor toppar denna fisk med färgglad bulgur och vitlökssås. Mums! Müslimix med mandel säljs på påse men du kan också välja enbart flagad mandel. 425 g kalorier per portion 13 g fett, 32 g protein, 43 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g hokifilé eller torskfilé, fryst
  • 2 dl bulgur, gärna fullkorn
  • 1 grönsaksbuljong + 4 dl vatten
  • 2 msk müslimix, 135 g
  • 1 granatäpple
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 äpple med skal
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Vitlökssås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sjud fisken i stora bitar 5 minuter i saltat vatten. Koka bulguren med vatten och grönsaksbuljong ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till vitlökssåsen.
    2. Rulla granatäpplet hårt mot köksbänken för att få kärnorna att släppa. Halvera granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål med vatten- då flyter de beska hinnorna uppe till ytan och kan enkelt plockas bort. Sila av kärnorna.
    3. Ansa och skiva svampen, skala och skiva lök och äpple. Stek svamp, lök och äpple i smöret 3 minuter. Salta och peppra. Blanda bulgur, svamp, äpple och persilja. Strö granatäppelkärnorna över.
    4. Strö müsliblandningen över fisken. Servera den med bulgur och vitlökssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben