Mandelkyckling med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Knaprig kyckling tillsammans med en färgsprakande bulgursallad gör du snabbt och lätt!

Ingredienser

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 6 kycklinglår, den nedre delen
  • 1 dl sötmandel
  • Skal av 1 citron
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 ägg
  • Olivolja
  • Bulgursallad
  • 2 dl bulgur, okokt
  • 2 palsternackor
  • 1 stor rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe persilja, hackad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Skär kycklingbröstfiléerna på längden. Mixa mandel, citronskal, salt och peppar till en grynig blandning. Lägg den i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en annan tallrik. Vispa upp ägget i en annan djup tallrik.
    3. Vänd alla kycklingbitar först i vetemjöl, sedan i ägget, därefter i mandelblandningen och lägg sedan i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter. Bitarna ska vara helt genomstekta.
    4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala under tiden rotfrukterna och skär dem i tärningar med sidan 1 cm. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i rotfruktstärningarna och koka upp och låt det koka ca 1 minut. Låt dem rinna av i ett durkslag.
    5. Blanda rotfruktstärningarna med bulgur. Vänd i oljan och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och servera till den nystekta mandelkycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben