Lax under ett läckert täcke av mandel och västerbottensost som serveras med en färggrann saffranssås och andra goda tillbehör.
Ingredienser
1 ½ kg laxfilé, gärna mittbit
Salt
Svartpeppar
3 msk mjukt smör
3 msk söt grovkornig senap, tex Graveleijs
1 ½ dl mandelspån
3 msk hackad bladpersilja
200 g riven västerbottenost
900 g tinad bladspenat
2 msk smör
1 hackad vitlöksklyfta
3 apelsiner
Saffranssås
5 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 kuvert saffran, ½ g
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm peppar
Vintersallad
300 g rödkål
200 g färsk grönkål
3 äpplen
1 pressad apelsin
Dressing
2 msk söt grovkornig senap tex. Graveleijs
4 msk olja
2 msk ljus vinäger
Tillbehör
Kokt potatis