Mandelpaj från Kleverud ( Dalsland)

Tid: 1 timme

Härlig fikapaj.

Ingredienser

  • 175 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 litet ägg
  • 8 rivna bittermandlar
  • 200 gr mjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 hg sötmandel
  • 4 ägg
  • Grön karamellfärg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget, bittermandlarna och mjölet. Smörj och bröa en stor rund form och klä sedan formen med degen.
    2. Fyllningen: Blanda smör o socker med skållad mald mandel och tillsätt äggen ett i taget. Färga fyllningen grön. Häll i fyllningen och grädda kakan i 200ºC i 50-60 min. Mot slutet av gräddningen skall ytan skyddas med ett papper. När kakan kallnat siktas florsocker ovanpå kakan.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben