Mangocheesecake med spegel

Serverar: 10-12 portioner

Fräsch och läcker cheesecake med smak av mango och lime. Det behövs ingen ugn för att göra den.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 15 digestivekex
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • Glasyr
  • 1 gelatinblad
  • 250 g mangopuré, t.ex. barnmatsburk
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen och blanda dem med smöret till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
    2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, Philadelphiaost, socker, vaniljsocker och limeskal till en jämn smet. Värm limesaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Häll ner blandningen i en tunn stråle i äggulesmeten samtidigt som du rör om. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Häll smeten ovanpå den kalla bottnen och ställ tillbaka formen i kylen i minst 1 timme.
    3. Glasyr: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm mangopurén i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i purén. Bred blandningen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Ställ tillbaka kakan i kylen tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben