Mangodoftande kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Färgstark kycklingrätt med indisk touch. Blanda gärna lite sambal oelek i såsen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten purjolök
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 1-2 msk rapsolja
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 tsk maizena + kallt vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk mango chutney
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna. Ansa och skär purjon i sneda skivor. Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften. Skala, kärna ur och skiva mangon.
    2. Fräs kycklingen i omgångar i fettet i en stor stekpanna. Ta upp den och lägg på ett fat. Fräs sedan purjon lätt.
    3. Mät upp apelsinsaften och fyll på med vatten tills vätskemängden är totalt 1½ dl. Rör ut fonden och maizenan med apelsinsaften. Häll ner det i stekpannan och blanda ner kycklingen, det rivna apelsinskalet och mangobitarna. Krydda med salt och peppar.
    4. Låt grytan koka ett par minuter. Smaka av med mango chutney.
    5. Servera med ris, sallad och eventuellt extra chutney vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben