Mangokyckling som i Indien

Serverar: 4 portioner

I det här indiska receptet lagas kycklingen i en söt och krämig mangosås, en ljuvlig måltid serverad med ris.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 500 g tärnade kycklingfiléer
  • 1 dl mangojuice
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tärnad mango
  • 3 msk grovhackad koriander
  • Instruktioner

    1. Lägg lök, vitlök, ingefära och olja i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn pasta.
    2. Hetta upp en teflonstekpanna på hög värme och fräs lökpastan 4-5 minuter tills gyllene. Blanda ner curryn och fräs under omrörning cirka en minut, tills curryn börjar dofta. Lägg i kycklingtärningarna och bryn dem 4-5 minuter tills väl brynta runtom.
    3. Tillsätt mangojuicen och kokosmjölken, sänk till medelvärme och sjud 8-10 minuter. Blanda ner den tärnade mangon och hälften av koriandern.
    4. Servera kycklingen med ris och naanbröd. Strö över resten av koriander.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben