Scampi indienne med karaktär

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

En helt ljuvlig scampi med mycket eftersmak. Riktig lyxmat till en billig penning. Kräver lite pyssel men är väl värd det. Het eller mycket het bestämmer du själv ihop med cayennepepparkaret !

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 200 g crabstick
  • 2-3 gul lök (250 g)
  • 2 paprika (200 g) valfri färg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl vatten
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg skal och ev. rom i en kastrull. Skala och hacka löken, lägg rotspillet och räkskal i kastrullen. Hacka paprikan, och lägg även kärnhusen i kastrullen. Häll oljan i kastrullen och fräs på högsta värme i ca 15 minuter, rör om då och då. Häll i vattnet och koka på högsta värme i ca 20-30 minuter, till hälften av vätskan kokat bort. Sila bort skal mm, och låt buljongen svalna av lite.
    2. Fräs curry med lök och paprika i smör. Pressa i vitlöken och cayennepeppar efter önskad styrka. Pudra över mjölet och rör om. Rör i buljongen och vispgrädde.
    3. Skär crabstick i bitar och lägg i. Låt småkoka på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då. Lägg i räkorna och stäng av värmen. Rör om och vänta ett par minuter så räkorna blir varma.
    4. Servera med ris och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben