Maränghalvmånar med kokos och choklad

Serverar: 25 portioner

Läckra frasiga kakor med vaniljfyllning och doppade i choklad och kokos. Glutenfria

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • Fyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mal mandeln fint. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker och mandel. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Smörj dem med lite smör, då lossnar kakorna lättare när de är klara.
    3. Klicka ut smeten till små runda kakor, ca 25 st, på plåtarna. Låt dem vila en stund. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred på fyllningen på kakornas undersidor och lägg ihop dem två och två.
    5. Smält chokladen till garneringen över ett vattenbad. Skär de dubbla kakorna på mitten och doppa långsidan (där du skurit) i choklad och därefter riven kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben