Marängpäron med vinbärssås

Serverar: 8-10 portioner

Har ännu inte prövat denna

Ingredienser

  • 1 stor burk konserverade päronhalvor
  • 3 äggvitor
  • 1-1,5 dl socker
  • Sås
  • 1 l frysta röda vinbär (hallon eller jordgubbar)
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Låt päronhalvorna rinna av riktigt väl. Lägg dem sedan med den kupiga sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Badda päronen torra med hushållspapper.
    2. Vispa vitor och socker till en styv, seg massa som klickas över päronen. Sätt fatet i ugnen strax innan efterrätten ska serveras, tills marängen fått lite färg.
    3. Ugn 200 grader. Det bränns lätt - så stanna vid ugnen och passa noga.
    4. Kör de halvtinade bären i matberedaren med kniven monterad. Servera den kalla såsen till de varma päronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben