Marängpäron på havrebotten

En riktig höjdar efterrätt. Måste provas och vacker är den också.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk päron (ca 800 g)
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Ca 1 krm citronsaft
  • Kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, häll det hett över havregrynen och låt det stå en stund. Rör ner socker, uppvispat ägg, mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en smörad rund form med löstagbara kanter eller en vanlig pajform ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter
    2. Lägg de väl avrunna päronen på den kalla kakan.
    3. Vispa vitorna till hårt skum med några droppar citron. Tillsätt sockret i en stråle under kraftig vispning. Bred ut marängen över päronen och strö över lite kaffepulver över marängen (kan uteslutas).
    4. Gräddas vid 175-200 grader. När marängen har fått färg som man själv tycker är lagom då är det klart.
    5. Serveras med en god vanilj glass.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben