Marängtårta med jordgubbar och vaniljvisp

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Mina barns favvotårta! Och många andras också förresten. Det blir många tårtor under jordgubbssäsongen!

Ingredienser

  • Botten
  • 60 g margarin
  • ¾ dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 msk mjölk
  • 1,1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • Fyllning
  • 2 ½-3 dl vaniljvisp
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Bottnarna: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rör smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut på papperet i två cirklar eller en stor på hela papperet. Den delar man bara på mitten sedan isåfall.
    2. Marängen: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret i omgångar. Bred marängen ovanpå sockerkakssmeten. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakorna svalna.
    3. Fyllningen: Vispa vaniljvispen styv. Varva bottnar, vaniljvisp och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben