Mina barns favvotårta! Och många andras också förresten. Det blir många tårtor under jordgubbssäsongen!
Ingredienser
Botten
60 g margarin
¾ dl socker
3 äggulor
2 msk mjölk
1,1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Maräng
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Fyllning
2 ½-3 dl vaniljvisp
1 l jordgubbar
Instruktioner
Bottnarna:
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rör smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut på papperet i två cirklar eller en stor på hela papperet. Den delar man bara på mitten sedan isåfall.
Marängen:
Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret i omgångar. Bred marängen ovanpå sockerkakssmeten.
Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakorna svalna.
Fyllningen:
Vispa vaniljvispen styv. Varva bottnar, vaniljvisp och jordgubbar.