Marinad till fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Grilla fläskkarréskivorna några minuter på varje sida. Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré ca 500 g
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • ½ tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
  • ½ tsk timjan
  • ½ dl olja
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra. Grilla fläskkarréskivorna några minuter på varje sida. Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben