Marinerade morötter

Håller sig mer än en vecka i kylskåpet. Morötterna passar till det mesta. Reseptet kommer från dietist Landstinget Uppsala.

Ingredienser

  • 6 morötter
  • 2 msk vinäger
  • 1 ½ msk vatten
  • 2 tsk fransk senap, kan uteslutas
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl persilja, finskuren
  • Instruktioner

    Skala och skär morötterna i slantar eller stavar. Låt koka 3-5 minuter. Blanda dressingen och häll den över de varma morötterna. Blanda ner lök och persilja. Låt stå ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Heisjo 17 oktober 2009

    Goda, passade bra som ett komplement till köttfärslimpa.

    ostanlid 2 maj 2010

    Smakar kanonbra till allt!!

    ostanlid 6 maj 2010

    Måste tillägga att de inte alls räcker en vecka i kylskåpet. Det är så jäkla gott så det tar slut på en gång!!!!

    lena4 24 oktober 2010

    Säger bara supergott. En femma i betyg.

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben