Serverar: 4-6 portioner
Tid: 2 timmar 40 minuter
Fick receptet av en kollega som är en riktig matmamma med rötterna i det finska köket. Hon har bjudit på den när vi haft julbord på jobbet och den är riktigt god. Den passar andra tider på året också. Passa på nu i skördetid. Det tar tid att göra den, men den är väl värd att vänta på!
Skala rötterna och dela i mindre bitar. Lägg i gryta och täck med vatten. Koka dem mjuka, häll av vattnet, mosa rötterna. Blanda i resten av ingredienserna. Blandningen ska vara ganska söt. Krydda med salt och vitpeppar efter tycke och smak (om inte mina måttangivelser passar). Smörj en ugnsform och häll i blandningen. Strö på ströbröd och ev. någon/några smörklick/ar. Grädda i 175°C ugn i c:s 2 timmar.
Jättegott!!! Det blev bästa kålrotslådan som jag har gjort!
riktigt god kålrotslåda!
Ja, Marja-Liisa som jag fått receptet av är en riktig matmamma! Jag ska hälsa henne.
Väldigt enkelt att göra och galet gott! Vi kommer definitivt att göra den här lådan igen.