Marja-Liisas kålrotslåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 40 minuter

Fick receptet av en kollega som är en riktig matmamma med rötterna i det finska köket. Hon har bjudit på den när vi haft julbord på jobbet och den är riktigt god. Den passar andra tider på året också. Passa på nu i skördetid. Det tar tid att göra den, men den är väl värd att vänta på!

Ingredienser

  • 1 kg kålrötter
  • 3 dl grädde
  • ½-¾ dl mörk sirap
  • 2 ägg
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Skala rötterna och dela i mindre bitar. Lägg i gryta och täck med vatten. Koka dem mjuka, häll av vattnet, mosa rötterna. Blanda i resten av ingredienserna. Blandningen ska vara ganska söt. Krydda med salt och vitpeppar efter tycke och smak (om inte mina måttangivelser passar). Smörj en ugnsform och häll i blandningen. Strö på ströbröd och ev. någon/några smörklick/ar. Grädda i 175°C ugn i c:s 2 timmar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (4)

    Pirkko 27 januari 2011

    Jättegott!!! Det blev bästa kålrotslådan som jag har gjort!

    aisham 23 december 2011

    riktigt god kålrotslåda!

    gosmamman 23 december 2011

    Ja, Marja-Liisa som jag fått receptet av är en riktig matmamma! Jag ska hälsa henne.

    frufrisk 31 december 2011

    Väldigt enkelt att göra och galet gott! Vi kommer definitivt att göra den här lådan igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben