Marockansk couscous

Serverar: 4 portioner

580 kalorier per portion. Couscous är en nationalrätt i Tunisien, Algeriet och Marocko.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk gurkmeja
  • 400 g benfritt mager lammkött
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 knippa hackad koriander
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 5 dl vatten
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 ½ dl couscous
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Skär lammköttet i tärningar. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar.
    2. Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta på svag värme. Lägg i kanel, gurkmeja och låt det fräsa med. Öka värmen och lägg i köttet. Låt bitarna brynas runtom.
    3. Tillsätt persilja, koriander och tomater. Salta och peppra och späd med vattnet. Låt allt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Lägg i morötter, palsternackor och kikärter.
    4. Låt grytan koka ytterligare 20 minuter tills köttet är mört och grönsakerna mjuka. Tillsätt lite mer vatten och smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.
    5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, men uteslut fett. Rör couscousen luftig med en gaffel.
    6. Lägg upp couscousen på ett fat och skeda lammgrytan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben