Marockansk köttfärsfylld zucchini

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel vardagsrätt där jag hottat upp 80-tals klassikern med marockanska kryddor.

Ingredienser

  • 200 g köttfärs per person
  • ½-1 zucchini per person
  • Gratängost, eller riven ost
  • 1 hackad gul lök
  • Smör
  • Maroccan sun kryddblandning från Oil and Vinegar
  • Egen kryddblandning
  • Spiskummin
  • Korianderfrö
  • Kanel
  • Senapsfrö
  • Hackad ingefära
  • Chili
  • Honung
  • Rivet apelsinskal
  • Paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Bockhornsklöver
  • Limesaft
  • Instruktioner

    1. Stek lök och köttfärs i smör och rör i kryddblandningen. Antingen färdigköpt eller egen.
    2. Den jag har heter Maroccan Sun och kommer från Stockholm och en kedja som heter Oil and Vinegar. Det är roligare att göra egen men går snabbare med färdigköpt. Den färdigköpta innehåller samma kryddor som min egen kryddblanding fast jag har tillsatt några egna. Jag har inget direkt recept på min kryddblanding utan freestylar alltid. Den smakar olika från gång till gång beroende på vilka mängder jag portionerar. Det blir dock alltid gott. Försök själv och gör din egen blend.
    3. Halvera zucchini på längden och gröp bort kärnhuset med en sked. Fyll zucchinin med köttfärsen och häll över lite riven ost och ställ in i ugn ca 15 - 20 min tills zucchinin har mjuknat och osten fått färg.
    4. Servera med turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben