Marockansk lamm tagine

Serverar: 4 portioner

370 kalorier per portion. En typisk marockansk rätt som får koka långsamt tillsammans med aromatiska kryddor för att få en härligt fyllig smak.

Ingredienser

  • 500 g magert lammkött
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald ingefära
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 ¼ dl couscous
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär lammköttet i tärningar. Bryn först löken i lite av margarinet i en stekpanna på ganska svag värme. Lägg över den i en gryta.
    2. Öka värmen och lägg resten av margarinet i stekpannan. Bryn köttet tills det har fin färg och lägg över det i grytan.
    3. Strö på kryddor och späd med vatten. Smula buljongtärningen. Låt grytan koka upp och koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 1 timma.
    4. Lägg i aprikoserna och låt koka utan lock ca 15 minuter så lite av vätskan kokar in. Salta och peppra.
    5. Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen.
    6. Servera grytan med couscousen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben