Maskroskaka med citronsmak

Serverar: 10 portioner

Saftig, spännande och god kaka med maskrosblommor i.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 stor citron, saft och skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½-1 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner grädde, smör, citronsaft och skal i äggblandningen. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Rör ner maskrosblommorna.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
    4. Sikta över rikligt med florsocker vi servering.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben