Saftig, spännande och god kaka med maskrosblommor i.
Ingredienser
50 g smör
3 ägg
2 dl socker
½ dl vispgrädde
1 stor citron, saft och skal
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½-1 dl maskrosblommor (bara kronbladen)
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner grädde, smör, citronsaft och skal i äggblandningen. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker samt bakpulver. Vänd ner det i äggblandningen. Rör ner maskrosblommorna.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.