Mat crepes med skaldjur

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

Gott som lunch

Ingredienser

  • 2 ägg
  • Lite salt
  • 2,5 dl vetemjöl med fullkorn
  • 4 -5 dl mjölk
  • Skaldjursstuvning
  • 400 gr skaldjur
  • 1 dl creméfraich
  • Gräslök/dill
  • Citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Riven god ost
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till crepessmeten och låt vila en stund så mjölet får svälla. Grädda sen små tunna crepes helst i crepepanna men pannkakslagg går bra. Låt crepesen svalna. Blanda ingredienserna till fyllningen. Den ska inte vara alltför rinnig. Lägg en klick fyllning på varje crepe. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form, ganska tätt. Strö över riven ost. Gräddas i 250 grader 10 min. Goda att ha i frysen färdiga eller gratinera med osten när de tinat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben