Matmuffins med getost

Serverar: 12 portioner

Medelhavsinspirerade muffins.

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 1 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk torkad hackad vitlök
  • 2 tsk torkad timjan
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 200 g getost
  • 1 gul lök
  • 1-2 askar körsbärstomater
  • 2 askar tärnad bacon à 140 g
  • 2 msk olivolja
  • Ev färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och smör i en skål. Tillsätt ägg, gräddfil, vatten och arbeta snabbt ihop till en smet.
    2. Fyll muffinsformarna (det blir bäst med amerikanska muffinsformar) till hälften med smeten. Smula över getost.
    3. Skala och strimla löken. Tryck ner två tomater i varje form. Lägg på lök och generöst med bacon. Smula över resten av getosten. Ringla över lite olivolja och lägg ev på en rosmarinkvist.
    4. Formarna ska vara välfyllda gärna upp till kanten. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben