Matmuffins med parmesanost och oliver

Serverar: 8 portioner

Gott att ha med sig på picknick.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl kesella
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 2 dl hackade gröna oliver
  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl matyoughurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser.
    3. Vispa samman äggen och blanda ner olivolja och youghurt. Häll äggblandningen i mjölet och blanda.
    4. Rör sedan ner fyllningen i degen.
    5. Lägg blandningen i 8 st muffinsformar eller en smord muffinsplåt.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben