Matmuffins med tomater, lök och rosmarin

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Goda matmuffins som jag gärna tar med på en skogsutflykt.

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt, naturell
  • Pappersmuffinsformar
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 6 st skinka, rökt och skivad
  • 1 dl tomater, soltokade
  • 2 msk rosmarinblad
  • 3 msk ost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och hacka löken grovt. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Låt svalna.
    3. Skär skinkan i små bitar. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar.
    4. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en stor bunke. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en tjock smet.
    5. Vänd ner löken, skinkan, tomaterna. Ställ muffinsformarna i en muffinplåt. Fördela smeten i formarna. Strö över rosmarinblad och ost.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben